Ανεστραμμένη Θερμομόνωση και Στεγανοποίηση Ταράτσας

ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ

363

364

Συμπύκνωση υδρατμών μύκητες

Υγιεινή σημασία
Ο αέρας όταν βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο κορεσμού, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας των υδρατμών, προκαλεί στον άνθρωπο αίσθημα δυσφορίας και δυσχεραίνει την αναπνοή και την αποβολή του ύδατος από το δέρμα.

Όταν ακόμη αυτό συνδυάζεται και με υψηλή θερμοκρασία τότε εγκυμονείτε κίνδυνος θερμοπληξίας.

Αντίθετα σε μικρή "σχετική υγρασία" αυξάνεται ή ποσότητα του ύδατος που αποβάλλεται, από το δέρμα και την αναπνοή, Θερμός και ξηρός αέρας είναι περισσότερο ανεκτός όταν δεν είναι πολύ υγρός.

Η περισσότερο ευχάριστη για τον ανθρώπινο οργανισμό

Επίδραση στον άνθρωπο.Υγιεινή σημασία

Συγκεκριμένα, μελέτη που δόθηκε πριν από λίγο καιρό στη δημοσιότητα από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο Νοσοκομείο),

Περισσότεροι θάνατοι από οξύ έμφραγμα

Αυξάνει τα αναπνευστικά προβλήματα με κρίσεις άσθματος,

Αρθριτικά – ρευματισμοί

Πονοκέφαλοι: Στατιστικά έχει βρεθεί ότι η συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας

Δερματοπάθειες: Η υγρασία επιδεινώνει και ορισμένα δερματικά προβλήματα όπως την ακμή και τις μυκητιάσεις

Προσοχή στον ξερόβηχα Μπορεί, όμως, να αποτελέσουν και την αφορμή για να ανακαλύψετε μια ευαισθησία του αναπνευστικού σας συστήματος

ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ  Για να μην έχετε λοιπόν προβλήματα υγρασίας υδρατμών

Αερίζετε συχνά όλους τους χώρους.

Φροντίστε στους χώρους του σπιτιού που συγκεντρώνονται οι υδρατμοί (μπάνιο κουζίνα βοηθητικά δωμάτια όπου βρίσκονται πλυντήρια, στεγνωτήρια) να υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού παράθυρο κ.α .

Θερμομόνωση & Στεγανοποίηση ταράτσας με την μέθοδο ανεστραμμένης μόνωσης

365Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη των υλικών είναι η συνηθισμένοι ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καθαρισμός επιφάνειας, - φράγμα υδρατμών, – θερμομονωτικό υλικό, - υλικό ρύσεων ,( κλίσεις με αφρομπετό ) - στεγανοποίηση – τελική επιφάνεια

Αν ήθελε κανείς να ορίσει τι είναι συμβατική και τι ανεστραμμένη μόνωση, με ένα τέτοιο ορισμό που να καταδεικνύει την ουσία της διαφοράς τους ( την λειτουργική τους διαφορά ) τότε δε θα έλεγε παρά το εξής:

Στην συμβατική στεγανοποιούμε την θερμομόνωση , ενώ στην ανεστραμμένη θερμομονώνουμε την στεγανοποίηση. Με τον όρο βατό δώμα νοείται η χρήση του δώματος, εκείνον από τον τρόπο κατασκευής του για την χρήση όπως διάφορες μετακίνησης διάφορων φορτίων πάνω σε, αυτό χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης της στεγανοποιήσεις .Η βατότητα ενός δώματος εξασφαλίζεται με τη χρήση σκληρού οικοδομικού υλικού σαν τελευταία στρώση στη επιφάνεια.

Ανεστραμμένο σύστημα στεγανοποίησης Δωμάτων

Μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση στεγανοποίησης θα τοποθετηθεί ανθυγρών μονωτικών πλακών τύπου DOW, FIPRAN , κλ.π . θα γίνει τοποθέτηση γεωυφάσματος , με ελεύθερη τοποθέτηση επάνω στην μεμβράνη είναι και ιδανικό για να διαχωρίζει την στεγανοποίηση από την τελική επιφάνεια .

Είναι μια παραλλαγή του αναστραμμένου συστήματος που μπορεί σαν τελική επικάλυψη της επιφάνειας να είναι με έρμα , με ήλιες ταρατσόπλακες, χαλίκι κ.α. είναι ιδανικό για δώματα με συχνή κυκλοφορία / και για ακραίες κλιματολογικές συνθήκες

Η Ανεστραμμένη μόνωση πλεονεκτεί έναντι της συμβατικής στην διάταξη των υλικών κατά την εφαρμογή τους

Η στεγανοποίηση βρίσκεται κάτω από την θερμομόνωση με αποτέλεσμα να προστατεύεται από τα θερμικά φορτία ( χειμώνα - καλοκαίρι ) διατηρώντας έτσι σταθερή την θερμοκρασία της καθ όλη την διάρκεια του έτους αυτό δίνει απεριόριστο χρόνο ζωής στην στεγνωτική στρώση εφόσον δεν υπόκειται σε θερμικά σοκ και δεν επηρεάζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία κ.λπ .

Στην Ανεστραμμένη μόνωση έχουμε τα πλεονεκτήματα επίσης του μικρού συνολικού βάρους, και τον εύκολο έλεγχο της στεγανοποίησης καθώς επίσης και την δυνατότητα επαναχρησιμοποιήσεις του παραπάνω συστήματος στην περίπτωση ανέγερσης νέου ορόφου. δεδομένο με χαμηλό κόστος
Το σκληρό υλικό μπορεί σαν τελική επιφάνεια να καλύπτετε , με πλάκες πεζοδρομίου , μωσαϊκό,γαρπιλο-μωσαίκο , στρώση οπλισμένου σκυροδέματος, είτε βιομηχανικό μπετό , πλακάκι , βιομηχανικό μπετό, χαλίκι κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στην ανεστραμμένη μόνωση επειδή η στεγανοποίηση καλύπτεται με θερμομονωτικό υλικό το θερμομονωτικό υλικό δεν πρέπει να επηρεάζεται από την παρουσία του νερού να εμφανίζει μηδενική υδατοαπορόφηση.

Αυτό το σύγχρονης τεχνολογίας υλικό είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Πλακίδιο τύπου ΙΤ POLYTILE

Είναι ραμποτέ στης τέσσερις πλευρές του, με αποτέλεσμα να εφάπτεται το ένα με το άλλο, είναι συνολικού πάχους 7 εκατοστών, αποτελούμενο από ( 5 ) εκατοστά με ενσωματωμένη την θερμομόνωση εξελασμένης πολυστυρόλης με μηδενική ύδατοαπορρόφηση στη μάζα του και ( 2 εκατοστά λευκού τσιμεντοκονιάματος , διαστάσεων ( 30 Χ 60 ) ακμή πλακών τύπου L Επί μορφωμένης επιφάνειας

Αφρώδης Εξηλασμένη πολυστερίνη

366

H βασική της ιδιότητα που ξεχωρίζει από τα άλλα θερμομονωτικά υλικά είναι η μηδενική απορρόφηση του νερού στη μάζα της που εμφανίζει σε συνθήκες μόνιμης υγρασίας Διάστρωση Πλακών εξελασμένης πολυστερίνης για δώμα πάχους 5 εκ τύπου FIBRAN- DOW- TIKTAS . .κλπ .

Με ακμή πλακών τύπου L Επί μορφωμένης επιφάνειας

Στεγανοποίηση ταράτσας με την μέθοδο συμβατικής μόνωσης

311

Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη των υλικών είναι η συνηθισμένοι ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καθαρισμός επιφάνειας, - φράγμα υδρατμών, – θερμομονωτικό υλικό, - υλικό ρύσεων ,( κλίσεις με αφρομπετό ) - στεγανοποίηση – τελική επιφάνεια.

Η συμβατική μόνωση παρουσιάζει τα παρακάτω.

Η στεγανοποίηση είναι η τελική επιφάνεια ωστόσο η Στεγανοποίηση δεν προστατεύεται από της εξωτερικές καταπονήσεις , φθορές των καιρικών συνθηκών, από τις συστοδιαστολές λόγω θερμοκρασιακών διαφορών και την υπεριώδη ακτινοβολία, το οζον της ατμοσφαίρας προκαλώντας πρόωρη γήρανση.Σε αυτή την περίπτωση η διάταξη των υλικών είναι η συνηθισμένοι ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, καθαρισμός επιφάνειας, - φράγμα υδρατμών, – θερμομονωτικό υλικό, - υλικό ρύσεων ,( κλίσεις με αφρομπετο ) - στεγανοποίηση – τελική επιφάνεια.

Σχετικά με την στεγανοποίηση προτείνουμε της ποιοτικές ασφαλτικές μεμβράνες της αγοράς, την με επικαλύψει λευκή η γκριζοπράσινη ψηφίδα.

Το υλικό ρύσεων προτείνουμε να είναι με αφρομπετό, είναι ελαφρύτερο έναντι άλλων υλικών και οικονομικότερο με καλή συνεισφορά στην θερμομόνωση.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΥΛΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

Διογκωμένη πολυστερίνη ( φελιζόλ ).

Σε αντίθεση με την εξηλασμένη, εμφανίζει υδατοαπορροφητικότητα που σχετίζεται στη μάζα της με άμεση αναλογία την πυκνότητα της .

Αυτός ο λόγος σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ,είναι η κύρια αιτία που το προτιμάμε στη συμβατική μόνωση επειδή καλύπτει το αφρομπετό η στεγανοποίηση και το φελιζόλ δεν έρχεται σε επαφή με την υγρασία .

Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας είναι λ 0,029 kcal/mh πυκνότητα 20- 25 κιλά

ΑΦΡΟΜΠΕΤΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΡΥΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΡΟΜΠΕΤΟ
ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΕΛΑΦΡΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

367

Πρόκειται για ελαφρότατο σκληρό και αφρώδες κονίαμα με βάση της δομής του το τσιμέντο, αποτελείται από απειράριθμες κυψελίδες και χρησιμοποιείται για γεμίσματα δαπέδων κα σαν υλικό ρύσεων.

Είναι πολύ ελαφρή έναντι του σκυροδέματος της τσιμεντ / νίας μωσαϊκού κ.λπ

Έχει σαν συνέπεια χαμηλή θερμοαγωγιμότητα ( λ = 0.1) σε πυκνότητα 400k/cm3

Δημιουργία ρύσεων με ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς της υδρορροές σε ταράτσες , ζαρντινιέρες κλπ.

Διαμορφώνοντας επιστρώσεις με αφρομπετό, το επιτρεπόμενο πάχος θα είναι όσο κριθή απαραίτητο συμπεριλαμβανομένης της τελικής διαμόρφωσης της επιφάνειας, ανάλογα της διάστασης του δώματος ώστε για τα όμβρια να υπάρχει ελεύθερη απορροή του νερού προς της υδρορροές.

Με τελική στρώση ( πυχάρισμα ) για επίτευξη στιβαρής τελικής επιφάνειας.

Μετά την ξήρανση της τελικής στρώσης αυτό θα πρέπει να παρουσιάζει βατή και λεία επιφάνεια.Σημεία ατελειών του ελαφροσκυροδέματος επισκευάζονται τοπικά με στιμεντοκονίαμα.

X

Right Click

No right click