Στεγανοποίηση με Χρώματα Επαλειφώμενα

ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ

ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ παρέχει εγγυημένες λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε είδους ΜΟΝΩΣΗ. Από τα θεμέλια των κτιρίων έως και την οροφή.

Σας προτείνουμε αποτελεσματικές λύσης που παραμένουν αμετάβλητες και με την καλύτερη συμπεριφορά μέσα στο χρόνο. Συστήματα πολύ υψηλής αντοχής,έρευνας και τεχνολογίας.

image0011111

ΘΕΜΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ

Συνέπεια όλων των παρακάτω και προσπαθώντας να μην αποφύγω διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην στεγανοποίηση , που εξαρτάται από την προεργασία της επιφάνειας, την αντοχή του στεγανωτικού υλικού , και την εμπειρία της τεχνικής εφαρμογής.

Στεγανοποίηση της ταράτσας , με επαλειφόμενα υλικά

Αυτά τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε σε πολλές κατηγορίες τόσο από πλευράς ποιότητος όσο και από πλευράς οικονομικού κόστους.

Όπως

 • Υδατοδιαλιτικης βάσης.
 • Σιλικονούχα βάσης.
 • Ελαστομερεις βάσης.
 • Ακρυλικής βάσης.
 • Πολυουρεθανικής βάσης.
 • Ασφαλτικής βάσης.

Είναι υλικά σχετικά με καλές ελαστικές ιδιότητες που απαιτεί όμως πολύ καλή γνώση της συμπεριφορά τους από αυτόν που θα το εφαρμόσει.

Είναι έτοιμα στεγανωτικά βιομηχανικά χρώματα, υψηλής πρόσφυσης και με καλές συγκολλητικές ιδιότητες στο υπόστρωμα.

Έχουν σαν βάση διαφορά χημικά συνθετικά πρόσμικτα, και συνθετικές ρητίνες οι οποίες προσφέρουν την πλαστικότητα και την αρίστη πρόσφυση στην επιφάνεια κατά την εργασία της στεγανοποίησης.

Απαραίτητο είναι να συγκεντρώνουν τα ακολούθα τεχνικά και χημικά χαρακτηριστικά ,την απόλυτη αντοχή σε επιδράσεις χημικές, που προέρχονται από το νερό. Τη μεγαλύτερη δυνατή σε στατική και δυναμική διάτρηση την απόλυτη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία το όζον της ατμόσφαιρας.

Η ιδιότητα αυτή επιτυγχάνεται με την χρησιμοποιήση στο μείγμα των υλικών και των ειδικών χημικών, πρόσμικτων που το καθιστούν απρόσβλητο από την μόνιμη παρουσία του νερού και των μικροοργανισμών και ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία στο όζον της ατμόσφαιρας κλπ.

Τα επαλειφόμενα υλικά λόγου του μικρού πάχους ,και έλλειψης, όπως του οπλισμού ,την ευαισθησία στη υπεριώδη ακτινοβολία ,στους μικροοργανισμούς, κ,α , αυτός είναι και ο λόγος που στη περίπτωση που δεν τηρηθούν σχολαστικά κάποιες λεπτομέρειες κατά την εφαρμογή του, το σύστημα εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε αποτυχία σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν επιλέγουμε υλικό πολυουρεθανικής φάσεως ειδικής σύνθεσης ενός συστατικού , μετά το στέγνωμα Πολυμερίζεται με την υγρασία της ατμοσφαίρας και σχηματίζει ελαστική στεγανωτική μεμβράνη. Τα υλικά βασίζονται στη μεμβράνη που δημιουργούν.

Το προϊόν αποτελείται από καθαρά ελαστομερή υδρόφοβη πολυουρεθανική ρητίνη που μαζί με ειδικά ανόργανα φίλτρα παρέχουν στο προϊόν εξαιρετική αντίσταση στις καιρικές συνθήκες. Το οποίο παράγει ισχυρή σκληρή και ελαστική μεμβράνη με υψηλή ενδομοριακή δικτύωση για υψηλή αντοχή στα χημικά. Και με ισχυρότατη πρόσφυση και μεγάλη αντοχή στην υδρόλυση.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 • Μεγάλη ελαστικότητα.
 • Εύχρηστο και γρήγορο στη ωρίμανση.
 • Μεγάλη ελαστικότητα.
 • Άριστη πρόσφυση και στεγάνωση σημείο προς σημείο.
 • Μεγάλη αντοχή στη υπεριώδη ακτινοβολία .
 • Μεγάλη αντοχή στην υδρόλυση και στους μικροοργανισμούς.
 • Αντοχή στην υδρόλυση και στεγάνωση μικρορωγμών.
 • Αντοχή στα χημικά * Δεν ξεφλουδίζει.
 • Δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.
 • Στεγανοποιεί τριχοειδές ρωγμές.
 • Υψηλές μηχανικές αντοχές , με Βατότητα .

Το κόστος τους

Ως υλικά θεωρείται αρκετά χαμηλό λόγω της εύκολης εφαρμογής του , που απαιτείται , διεκπεραιώνεται πολύ εύκολα και πιο σύντομα , σε σύγκριση με άλλα υλικά λόγω του ακριβότερου οικονομικού κόστους, αλλά και των πολλών εργατικών για την ολοκλήρωση μιας επιφάνειας. Το υγρομονωτικό σύστημα με τα επαλειφόμενα υλικά αποτελεί σε γενικές γραμμές από οικονομικής άποψης με την πλέον αξιόπιστη μακροβιότερη λύση.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Κατά την κατασκευή της μόνωσης όπως αναλυτικά περιγράφεται στα παραπάνω άρθρα , θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές, σχετικά με τα υλικά και τη χρήση τους, το περιβάλλον και της χρονικές αποστάσεις μεταξύ των διαδοχικών βημάτων των εργασιών.

Επίσης θα ληφθούνε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , όπως προδιαγράφεται από την εταιρία των μονωτικών υλικών και σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής επιστήμης.

Η Γενική περιγραφή Εργασιών

Οι εργασίες πρέπει να γίνονται σύμφωνα με της τεχνικές περιγραφές των υλικών και βάση στης οποίες επιλέχθηκαν.Εφαρμογή στεγνωτικού υλικού, επάλειψη σε όλη την επιφάνεια με ρολό Διαδοχικές επάλειψης δημιουργώντας ιδανικό υπόστρωμα για επιτυχή στεγανότητα και ομοιομορφία της επιφάνειας.

Μετά το στέγνωμα παρουσιάζει εξαιρετική ελαστική μεμβράνη με μεγάλες αντοχές.

Μειονεκτήματα:

338

ΤΑ ΕΠΑΛΕΙΦΟΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ

Είναι προφανές ότι αποτελούν ευπαθές σημείο στις υγρομονώσεις και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους,και κατά την εφαρμογή τους.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα σημαντικότερα προβλήματα μπορεί να απαριθμηθούν και να διευκρινισθούν σύμφωνα με την ανάλυση.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις υγρομονώσεις οφείλονται τόσο στην ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται όσο και στη μη τήρηση των κανόνων της σωστής εφαρμογής.Η διάρκεια ζωής ενός στεγνωτικού συστήματος είναι πάντα σημαντικό κριτήριο,η επιλογή των υλικών ιδιαίτερα όταν αυτές είναι εκτεθειμένες σε θερμικές μεταβολές,στην υπεριώδη ακτινοβολία,η αρνητική επίδραση του όζοντος της ατμόσφαιρας,την απόλυτη αντοχή σε επιδράσεις χημικές,που προέρχονται από το νερό,η αδυναμία που έχουν στην αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός,χιόνι)και η διάρκεια ζωής τους,λόγω γήρανσης.

Τη μεμβράνη που δημιουργούν τα επαλειφόμενα υπόκειται πρόωρη γήρανση από την παρουσία του νερού και αλλοίωση των χαρακτηριστικών των χημικών συστατικών της,που οφείλεται στη παρουσία του νερού δημιουργώντας μικροοργανισμούς,που έχουν τη δυνατότητα να αποσαθρώσουν την πρώτη ύλη του φορέα.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ 

Διάρκειας ζωής στεγανωτικού συστήματος (γήρανση υλικών).Σημείωση όσο καλό και αν είναι το επαλειφόμενο υλικό δεν αντικαθιστά τις ασφαλτικές Μεμβράνες η άλλους τύπους μεμβρανών λόγου πάχους, λόγου οπλισμού,λόγου χημικής σύστασης τελικής επιφανείας. Οι οποίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύστημα της στεγανοποίησης σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο των χωρών που αντιπροσωπεύονται στην Διεθνή Ένωση Υγρομόνωσης,αντιπροσωπεύει το 85% στις στεγανώσεις κτιρίων γίνονται με δυο ασφαλτικές μεμβράνες και συντελούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής και την βελτίωση των χαρακτηριστικών τους,με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αξιοπιστία της υγρομόνωσης στην πάροδο του χρόνου.Κάθε τελικό συμπέρασμα για την επιλογή των υλικών προς την στεγανοποίηση πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες και να μην παραβλέψουμε μερικά από αυτά για να οδηγηθούμε σε χαμηλή τιμή μονάδος. Διότι το σύστημα της στεγανοποίησης μετά από λίγο καιρό θα οδηγηθεί πάλι σε αποτυχία.

Προβλήματα στην Στεγανοποίηση από τις παρακάτω αιτίες

Τα σημαντικότερα προβλήματα μπορεί να απαριθμήσθουν και να διευκρινισθούν με την ακόλουθη ανάλυση.

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΕΣ

Η εφαρμογή των υλικών είναι σημαντική εργασία και απαιτείται από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών και κυρίως στα συστήματα με επαλειφόμενη στρώση δεν επιτρέπονται συνεργεία μικρής εμπειρίας,που να μην τηρούν τους κανόνες σωστής εφαρμογής και να σας επιφυλάσσουν ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

Διάτρηση της υγρομόνωσης

Οφείλεται σε μηχανικές καταπονήσεις είτε κατά την διάρκεια της εφαρμογής είτε μεταγενέστερα στην έτοιμη υγρομόνωση.Ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται με την πολύ καλή εξομάλυνση της επιφάνειας από (σαθρά)

Αποσάθρωση

Στα μονωτικά υλικά υπόκειται αποσάθρωση που οφείλεται στη μόνιμη παρουσία του νερού από μικροοργανισμούς,που έχει τη δυνατότητα να αποσαθρώσουν την πρώτη ύλη του φορέα με αποτέλεσμα να προκαλεί Αλλοίωση των χαρακτηριστικών π.χ χημικών συστατικών κλπ.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Μπορεί να σας οδηγήσει σε οικονομικές λύσεις με κακή ποιότητα στεγνωτικών υλικών,σε χαμηλή χημική σύσταση των προσμίκτων στον φορέας τους ,στον οπλισμό,στο πάχος ,στην τελική επιφάνεια κλπ.

Η ιδιότητα αποφυγής των παραπάνω αιτιών επιτυγχάνεται με αξιόλογα μονωτικά υλικά όπου δεν υπόκειται γήρανση από την παρουσία του νερού,όπου απαιτούνται πολύ καλές ιδιότητες των χημικών συστατικών οπλισμού κλπ.

Υψηλή αντοχή χωρίς αλλοίωση των φυσικών του ιδιοτήτων που οφείλεται στη παρουσία μικροοργανισμών,κλπ.

Τα υλικά απαραίτητο είναι να συγκεντρώνουν τα ακόλουθα τεχνικά και χημικά χαρακτηριστικά, τη μεγαλύτερη δυνατή σε στατική, την απόλυτη αντοχή σε επιδράσεις χημικές που προέρχονται από το νερό.

Η ιδιότητα αυτή επιτυγχάνεται με την χρησιμοποίηση στο μείγμα ειδικών χημικών προσμίκτων που το καθιστούν απρόσβλητο από την παρουσία του νερού.

 • Υψηλή αντοχή χωρίς αλλοίωση των φυσικών του ιδιοτήτων.
 • Ισχυρή πρόσφυση και ελαστικότητα. Δεν αλλοιώνεται ούτε μειώνει την πρόσφυση της .
 • Έχει πάρα πολλές καλές μηχανικές αντοχές και εξασφαλίζει πάρα πολύ καλή στεγανότητα.
 • Ενδείκνυται για τελική στρώση όταν έχει επικαλύψει.
 • Μεγάλη αντοχή σε διάτρηση .
 • Οπλισμός πολυεστερικού υφάσματος.200 γραμμάριων.
 • Άριστη αντοχή στη σταλτική πίεση.
 • Υψηλή αντοχή χωρίς αλλοίωση των φυσικών του ιδιοτήτων.
 • Ισχυρή πρόσφυση και ελαστικότητα .Δεν αλλοιώνεται ούτε μειώνει την πρόσφυσή της.
 • Έχει πάρα πολύ καλές μηχανικές αντοχές, εξασφαλίζει πάρα πολύ καλή στεγανότητα.
 • Ενδείκνυται για τελική στρώση όταν έχει επικαλύψει.
 • Παρά πολύ αντοχή σε διάτρηση.
 • Άριστη αντοχή στη σταλτική πίεση.
X

Right Click

No right click