Στεγανοποίηση με Μεμβράνες PVC-TPO

ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ

Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΩΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗΣ

Είναι υλικά αρκετά αναγνωρισμένα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική
ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ, Σε Δώματα, Θεμελιώσειs, Λιμνοδεξαμενέs, Σήραγγες (Τούνελ) Δεξαμενές ποσίμου νερού.Δεξαμενές πυρόσβεσης , Πισίνεs. Ταρατσόκηπουs. κλπ.

image001111

image009

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μεμβράνες ( P.V.C. ) & ( ΤΡΟ ) έχουν των ίδιο τρόπο εφαρμογής & ίδια αξεσουάρ.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ( ΤΡΟ ) Ανθεκτικέs σε UV.

Οπλισμένες - Άοπλες - Θερμοσυγκολλούμενεs

Σε διαφορές πάχη και αποχρώσεις .

Με υψηλή ελαστικότητα & ευκαμψία.

Με ισχυρή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία και εξαιρετική δύναμη ραφών είναι μια θερμοπλαστική μεμβράνη πολυολεφίνης που συνδυάζει το πολυπροπυλένιο και το αιθυλένιο προπυλένιο.

Επίσης παρουσιάζει ισχυρή αντίσταση στους μικροοργανισμούς και τις χημικές ουσίες που προέρχονται από το νερό κα.

Η οπλισμένη μεμβράνη συνδυάζει την αντοχή στις καιρικές συνθήκες , του καουτσούκ ,με τη δυνατότητα θερμοσυγκόλλησης ενός θερμοπλαστικού υλικού σε ένα εύκαμπτο φύλο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά εφαρμογής

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ (PVC)

Με υψηλή ελαστικότητα σε ευκαμψία και σε μικροοργανισμούς

Επίσης διατίθεται σε ειδικούς τύπους, ανακυκλωμένες ,οπλισμένες, άοπλες, σε διαφορά πάχη και αποχρώσεις.

Είναι σε ρολά 2, m πλάτους και 10 m μήκος

Μεμβράνες (P.V.C. ) Πολυαιθυλενίου υψηλήs πυκνότητα και αντοχής , σχετικά άκαμπτο με υψηλή αντοχή σε διάτρηση .

Στεγανοποίηση με μεμβράνη ( P.V.C. ) θερμοσυγκολλούμενεs με υψηλή ελαστικότητα & ευκαμψία.

Για την εκτέλεση των εργασιών πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται τα ακόλουθα

ΟΙ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ (ΤΡΟ) & (PVC)

Είναι υλικά με πολύ ισχυρές ελαστικές ιδιότητες που απαιτούν όμως πολύ καλή γνώση της συμπεριφοράς τους από αυτόν που θα το εφαρμόσει.

Μεταβάλλουν πολύ έντονα τις διαστάσεις τους κατά τη διάρκεια της ημέρας για αυτό και στη περίπτωση που δεν τηρηθούν σχολαστικά κάποιες λεπτομέρειες στην εφαρμογή τους , εύκολα το σύστημα μπορεί να οδηγηθεί σε αποτυχία σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και γί αυτό το λόγω δεν επιτρέπονται συνεργεία μικρής εμπειρίας, αλλά μόνο συνεργεία από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Το κόστος τους ως υλικά θεωρούνται αρκετά υψηλά, λόγω των πολλαπλών συμπληρωματικών υλικών που απαιτείται κατά την εφαρμογή τους , αλλά και λόγω των πολλών ημερομισθίων των εξειδικευμένων τεχνικών και εργατικών, σχετικά με την ολοκλήρωση μιας επιφάνειας που με άλλα υλικά διεκπεραιώνεται πολύ πιο σύντομα και εύκολα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 

Υπέροχη στην ανθεκτικότητα και στις καιρικές συνθήκες . Οι Μεμβράνες ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. χάρη στην ειδική τους σύνθεση αποτελούμενες κυρίως από P.V.C. όπου είναι εμπλουτισμένες από διάφορα χημικά συστατικά προσφέρει ασυναγώνιστη αντίσταση στο όζον και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ανθεκτικέs στην ακτινοβολία UV. Τα χαρακτηριστικά τους παραμένουν σταθερά με αποτέλεσμα να προσφέρουν μια βιώσιμη λύση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υψηλή ευκαμψία και επιμήκυνση. Οι Μεμβράνες ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. παραμένουν εύκαμπτες σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να επιμηκυνθούν περιλαμβάνοντας τις κτιριακές μετακινήσεις και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Γιατι.. το περιβάλλον έχει σημασία - Πράσινα Δώματα

330

image004

Χάρη στην αυξημένη μέριμνα για το περιβάλλον , τα πράσινα δώματα γίνονται πλέων αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου μας .

Οι Μεμβράνες ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. ) έχουν περάσει επιτυχώς τα τεστ για την αντίσταση στη διείσδυση των ριζών σε πράσινα δώματα .

Ωστόσο τα οικολογικά πλεονεκτήματα ενός συστήματος πράσινου δώματος είναι πολυάριθμα.

Συστήματα στεγανοποίησης δωμάτων για κάθε απαίτηση

Οι Μεμβράνες ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. προσφέρουν διαφόρους μεθόδους τοποθέτησης ( εφαρμογής ) των συστημάτων στεγανοποίησης δωμάτων, χρησιμοποιώντας με έρμα, με ταρατσόπλακες, με μηχανάκι στερέωση, η και με διάφορα αλλά συστήματα στερέωσης

Οι μελετητές των κτιρίων έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα το οποίο ταιριάζει περισσότερο με τα δεδομένα του έργου.

Πλήρης σειρά Αξεσουάρ για Ολοκληρωμένα Συστήματα Δωμάτων

331

332

Για την εφαρμογή έχει δημιουργηθεί μια πλήρη σειρά αξεσουάρ για της ανάγκες διαφόρων εφαρμογών για στεγανοποίηση δωμάτων και λεπτομερειών κατασκευής.

Όλα τα υλικά που απαιτούνται για ένα πλήρες σύστημα στεγάνωσης δωμάτων.

Η επικόλληση μεταξύ τους γίνεται με μηχανήματα θερμού αέρος .

Παρελκόμενα υλικά για την εφαρμογή της μεμβράνης ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. ) Μαστίχη πολυουρεθανική . /Υλικά Καθαρισμού και επάλειψης./ Διαλύτης για καθαρισμό ραφών./ Γαλβανισμένη λάμα ./ λάμα αλουμινίου,/ Εξηλλαγμένο προφίλ αλουμινίου./ Διάφορα βύσματα για στερέωση των θερμομονωτικών πλακών και της μεμβράνης στο υπόστρωμα ./ Μεταλλικές ροδέλες./ Όλα τα επιμέρους εξαρτήματα είναι ανοξείδωτα.

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΕΣ

Η εφαρμογή των μεμβρανών είναι σημαντική εργασία και απαιτείται από συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών, δεν επιτρέπεται συνεργεία μικρής εμπειρίας. στη περίπτωση που δεν τηρηθούν σχολαστικά κάποιες λεπτομέρειες στην εφαρμογή του, εύκολα το σύστημα μπορεί να οδηγηθεί σε αποτυχία σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Τοποθέτηση Εφαρμογής (ΤΡΟ) & (PVC) ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΤΕΣ Στα συστήματα Στεγανοποίησης Δωμάτων με μεμβράνες (ΤΡΟ) & (PVC) εφαρμόζονται αποκλειστικά από Εξουσιοδοτημένα Συνεργεία ειδικευμένων τεχνικών δεν επιτρέπεται συνεργεία μικρής εμπειρίας.

Οι παραγωγοί των μεμβρανών (ΤΡΟ) & (PVC) οι οποίοι συμμερίζονται για τις ποιοτικές εφαρμογές στα δώματα και για να ενθαρρύνουν και για να αναγνωρίσουν τα υψηλά στάνταρτ των συστημάτων οροφής προσφέρουν πιστοποιητικά σε εταιρείες που έχουν μεγάλη εμπειρία και παρουσιάζουν άριστες εφαρμογές σε αξιόπιστα συστήματα εφαρμογής όπως την ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ.

Η ΕΡΓΟΜΟΝΩΣΗ

Το υψηλό επίπεδο εμπειρίας η υψηλή ποιότητα και μακράς χρονικής διαρκείας βασισμένη στην αξιοπιστία και την σταθερή σχέση με τους πελάτες της παρέχει εγγυημένες λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε είδους ΜΟΝΩΣΗ Από τα θεμέλια των κτιρίων έως και την οροφή.Σας προτείνουμε αποτελεσματικές λύσης που παραμένουν αμετάβλητες και με την καλύτερη συμπεριφορά μέσα στο χρόνο. Συμβατό σύστημα πολύ υψηλής αντοχής ερευνάς και τεχνολογίας. Για την εκτέλεση της υγρομόνωσης πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται τα ακόλουθα.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

μπορεί να σας οδηγήσει σε οικονομικές μεμβράνες με κακή ποιότητα των υλικών σε χαμηλή χημική σύσταση των προσμίκτων στο πάχους ,και στα προελκόμενα υλικά,/ όπως και σε συνεργεία μικρής εμπειρίας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τα σημαντικότερα προβλήματα μπορεί να απαριθμηθούν και να διευκρινισθούν σύμφωνα με την ανάλυση όσο και μη τήρηση των κανόνων της σωστής εφαρμογής .

Οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με τα σχεδία και την ανάλυση των υλικών που χρησιμοποιούνται όσο και την τήρηση των κανόνων σωστής εφαρμογής, για την εκτέλεση τον εργασιών συμφωνά με τι μελέτη και τις οδηγίες του Συμβούλου.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Διάρκειας ζωής στεγανωτικού συστήματος (γήρανση υλικών).Η διάρκεια ζωής ενός στεγανωτικού συστήματος είναι πάντα σημαντικό κριτήριο η επιλογής των μεμβρανών ιδιαίτερα όταν αυτές είναι εκτεθειμένες σε θερμικές μεταβολές και στη υπεριώδη ακτινοβολία η αρνητική επίδραση του όζοντος της ατμόσφαιρας,η αδυναμία που έχουν στην αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετός , χιόνι) και η διάρκεια ζωής τους,λόγω γήρανσης.

Η ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ

Γίνεται με τρόπο μετάξι των δυο μεμβρανών επιτυγχάνοντας μια πλήρη ενσωματωμένη γραμμική και ολική συγκόλληση των ραφών τους.Με αυτόν το τρόπο δημιουργούμε διασφάλιση των ραφών από κινδύνους βλάβης.

ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ

Η μεμβράνη θα ανοίξη,θα καθαριστή στις αλληλοεπικαλύψεις (ραφές) με τα παρελκόμενα υλικά θα κολληθεί με μηχάνημα θερμού αέρος και θα γίνει μονή περιμετρική ζώνη στερέωσης.

333

334

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΕΡΕΩΣΗ

Στηρίζεται περιμετρικά με ειδικά βύσματα και ειδικές πλακέτες στερέωσης και απαιτεί μελέτητη ανεμοπίεσης. Αυτό το σύστημα διαθέτει υψηλότερο βαθμό σταθερότητας για περιοχές όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Χαρακτηριστικά συστήματος:

  • Εφαρμογή σε δώμα οποιασδήποτε κλίσης
  • Τοποθέτηση σε ασυνήθιστα σχήματα δωμάτων
  • Υψηλή αντοχή υφαρπαγής ανέμου

Η στερέωση γίνεται στο οριζόντιο τμήμα της περιφερίας για την συγκράτηση της μεμβράνης από τυχόν φυσικούς ερπυσμούς λόγω ελεύθερης διάστρωσης της μεμβράνης.

Το υγρομονωτικό σύστημα με μεμβράνες (ΤΡΟ) & (PVC)

Υψηλής ποιότητας αποτελεί σε γενικές γραμμές από οικονομικής άποψης την πλέων αξιόπιστη μακροβιότερη λύση.

Έχουν ως αποτέλεσμα ένα χαμηλό κόστος σε σχέση με την διάρκεια ζωής της μεμβράνης.

ΓΗΡΑΝΣΗ

Οφειλόμενη στην παρουσία ορισμένων χημικών ουσιών όταν δεν είναι συμβατοί με το υλικό του φορέα, σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αποφλοίωση του φορέα που έχουν την δυνατότητα να αποσαθρώσουν την πρώτη ύλη των φορέων.

Υπεριώδη ακτινοβολία στο όζον της ατμόσφαιρας με πτώση του ορίου ελαστικότητας.
Χρόνος ζωής Έχει αποδηχτεί αποτελεσματικά να εμφανίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής στη γήρανση των μεμβρανών, και από άλλους διάφορους παράγοντες όπως την απόλυτη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία στο όζον της ατμόσφαιρας σε μικροοργανισμούς και σε χημικές επιδράσεις που προέρχονται από το νερό κλπ.

Η ιδιότητα αυτή επιτυγχάνεται με την χρησιμοποιείτε στο μείγμα των μεμβρανών και των ειδικών χημικών προσμυκτών που της καθιστούν απρόσβλητες από την μόνιμη παρουσία των μικροοργανισμών του νερού κλπ.

Κάθε τελικό συμπέρασμα για την επιλογή της στεγάνωσης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες και να μην παραβλέπουμε μερικά από αυτά για να οδηγηθούμε σε χαμηλή τιμή μονάδος γιατι το σύστημα μετά από μικρό χρονικό διάστημα θα οδηγηθεί σε αποτυχία.

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ

Δεν σημαίνει μονό το επιπλέον κόστος ,και την αντικατάστασης αλλά και την αναπόφευκτη φθορά του κτιρίου.

Ίσως για όλα τα προβλήματα βεβαία υπάρχει και μια λύση που σε ορισμένες περιπτώσεις όμως μοιάζει ασύμφορη.

Πριν την παράδοση της στεγανοποίησης εάν επιθυμείτε ολοκληρώνετε με γέμισμα νερού (test).

Σύστημα Μηχανικής Στερέωσης (ΤΡΟ) & (PVC) είναι δημοφιλής λύση για μεγάλα εμπορικά καταστήματα και αποθήκες

335

Απαιτείται μελέτη ανεμοπίεσης για της μηχανικές καταπονήσεις που θα προκύψουν από της καιρικές μεταβολές των καιρικών συνθηκών στροβιλισμό αέρος κλ.π.

Με ειδικά βύσματα στερέωσης στερεώνουν στης ραφές των δυο φύλων στης μεμβράνης (ΤΡΟ) & (PVC) που μειώνουν αισθητά τον χρόνο υφαρπαγής αυτού του συστήματος ειδικά σε περιοχές με ισχυρός άνεμος

Η απόσταση ανάμεσα στις στερεώσεις των ραφών της ενώσεις των δυο φύλλων εξαρτάται από τα φόρτια ανεμοπίεσης και με ειδικές λάμες τοποθετημένες στο κέντρο των ραφών στα φύλα που επανωτίζουν και στα πλευρικά άκρα ( στο τελείωμα των μεμβρανών περιφέρεια )

Επίσης θα ληφθούν τα απαραίτητα μετρά προστασίας , των περιβολών και της χρονικές αποστάσεις μεταξύ των διαδοχικών βημάτων των εργασιών όπως προδιαγράφεται από την εταιρία των μονωτικών υλικών και συμφωνά με τους κανόνες της τεχνικής επιστήμης.

Κάθε τελικό συμπέρασμα για την επιλογή της στεγανοποίησης πρέπει να λαμβάνει υπόψιν όλους του παραπάνω και παρακάτω παράγοντες

Χρησιμοποιείτε συχνά σε μεγάλες επιφάνειες με την μέθοδο μηχανικής στήριξης ή ανεστραμμένης μόνωσης.

Το Σύστημα Μηχανικής Στερέωσης μπορεί να γίνει και επάνω σε θερμομονωτικά φύλλα όπου αυτά τοποθετούνται και σε τραπεζοειδή λαμαρίνα κ, α .

Αποτελούν μια μέθοδο εφαρμογής σε κτίρια όπου η οροφή προσφέρει επαρκή αντίσταση υφαρπαγής αντοχής θυελλωδών ανέμων όπου και η κλίση της οροφής να υπερβαίνει 1΄3 .

Τα φύλλα της ( ΤΡΟ ) & ( P.V.C. ) είναι ελευθέρα τοποθετημένα επάνω σε ένα αποδεκτό υπόστρωμα .

Ανεστραμμένο σύστημα στεγανοποίησης Δωμάτων

image010

337Αν ήθελε κανείς να ορίσει τι είναι συμβατική και τι ανεστραμμένη μόνωση, με ένα τέτοιο ορισμό που να καταδεικνύει την ουσία της διαφοράς τους ( την λειτουργική τους διαφορά ) τότε δε θα έλεγε παρά το εξής:

Στην συμβατική, στεγανοποιούμε την θερμομόνωση , ενώ στην ανεστραμμένη, θερμομονώνουμε την στεγανοποίηση.

Είναι μια παραλλαγή του συμβατού συστήματος που μπορεί να είναι με έρμα , με ήλιες ταρατσόπλακες.

Μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της Μεμβράνης ( ΤΡΟ ) ή ( P.V.C. συγκρατείται με έρμα , με ήλιες ταρατσόπλακες είναι και ιδανικό για δώματα με συχνή κυκλοφορία / και για ακραίες κλιματολογικές συνθήκες , διαχωρίζετε από το χαλίκι με την τοποθέτηση ανθυγρών μονωτικών πλακών τύπου DOW, FIPRAN,κ,α .

Αφού προηγηθεί η τοποθέτηση γεωυφάσματος , με ελεύθερη τοποθέτηση επάνω στην μεμβράνη .

Στην ανεστραμμένη μόνωση επειδή η στεγανοποίηση καλύπτεται με θερμομονωτικό υλικό το θερμομονωτικό υλικό δεν πρέπει να επηρεάζεται από την παρουσία του νερού να εμφανίζει μηδενική υδατοαπορόφηση. FIBRAN - TIKTAS – DAW Αυτό το σύγχρονης τεχνολογίας υλικό είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Η Ανεστραμμένη μόνωση πλεονεκτεί έναντι της συμβατικής στην διάταξη των υλικών κατά την εφαρμογή τους .

Η στεγανοποίηση βρίσκεται κάτω από την θερμομόνωση με αποτέλεσμα να προστατεύεται από τα θερμικά φορτία ( χειμώνα - καλοκαίρι ) διατηρώντας έτσι σταθερή την θερμοκρασία της καθ όλη την διάρκεια του έτους αυτό δίνει απεριόριστο χρόνο ζωής στην στεγνωτική στρώση εφόσον δεν υπόκειται σε θερμικά σοκ και δεν επηρεάζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία κ.λπ .

Στην Ανεστραμμένη μόνωση έχουμε τα πλεονεκτήματα επίσης του μικρού συνολικού βάρους, και τον εύκολο έλεγχο της στεγανοποίησης καθώς επίσης και την δυνατότητα επαναχρησιμοποιήσεις του παραπάνω συστήματος στην περίπτωση ανέγερσης νέου ορόφου. δεδομένο με χαμηλό κόστος

Συμπληρωματικά Παρελκόμενα υλικά για εφαρμογή της μεμβράνης (ΤΡΟ) ή (PVC)

Σφραγιστική Μαστίχη πολυουρεθανική δυο συστατικών . /Υλικά Καθαρισμού και επάλειψης./ Διαλύτης για καθαρισμό ραφών./ Ακρυλικό επαληπτικό. / Γαλβανισμένη λάμα ./ Εξηλλαγμένο προφίλ αλουμινίου./ Διάφορα βύσματα για στερέωση των θερμομονωτικών πλακών και της μεμβράνης στο υπόστρωμα από φυσικούς ερπυσμούς λόγω της ελεύθερης διάστρωσης ./ Μεταλλικές ροδέλες - πλακέτες στερέωσης / Όλα τα επιμέρους εξαρτήματα είναι ανοξείδωτα..
Ειδική επίστρωση και στήριξη στις ( ΥΔΡΟΡΟΕΣ ). εφόσον πρώτα έχει προηγηθεί ο υδραυλικός Για επικόλληση απαιτήται μηχανήμα θερμού αέροs θερμοσυγκολλούμενο.

X

Right Click

No right click